ERSIN RASTODER: DPS MI JE NUDIO POSAO AKO PREĐEM KOD NJIH

Ersin Rastoder

Kandidat Demokrata za odbornika u Skupštini opštine Petnjica, Ersin Rastoder, tvrdi da su mu dva visoka funkcionera lokalnog odbora Demokratske partije socijalista nudila da pređe u tu partiju.

Kako je kazao, time se samo nastavljaju ucjene i pritisci lokalnog DPS-a na kandidate za odbornike Demokrata, kao i na ostale građane Bihora.

“Dva visoka funkcionera lokalnog DPS-a  nudili su mi posao da pređem u Demokratsku partiju socijalista. Nisam samo ja u pitanju, već ogromne pritiske ovih dana vrše i na moje kolege”, saopštio je Rastoder, podsjećajući na prošlonedjeljni slučaj otpuštanja sa posla Ivane Ivezić, takođe kandidatkinje za odbornicu na izbornoj listi Demokrata.

Iz Demokratske Crne Gore podsjećaju da je prošle nedjelje zabilježen slučaj prekida radnog odnosa, odnosno odbijanje produženja ugovora kandidatkinji za odbornicu u Skupštini opštine Petnjica Ivani Ivezić zbog, kako navode, činjenice da se nalazi na izbornoj listi Demokratske Crne Gore. Ona je otpuštena sa posla iz JPU “Đina Vrbica” gdje je radila na određeno vrijeme, na ugovor od po mjesec dana.

“Kada je došao trenutak da kao i prethodnih puta zaključi novi ugovor, uslijedio je otkaz koji je povezan sa njenim političkim angažmanom. Ništa se prilikom zaključenja novog ugovora nije promijenilo u odnosu na okolnosti koje su i ranije postojale kada je sa njom potpisivan novi ugovor, osim jedna nova činjenica: da je kandidatkinja za odbornicu na Izbornoj listi Demokratske Crne Gore”, izjavio je Albin Ćeman pres konferenciji Demokrata.

Rastoder takođe navodi da se svakodnevno sprovodi terenska kampanja službenim automobilom od strane lokalnih DPS funkcionera, dok  novca za prevoz petnjičkih srednjoškolaca i dalje nema.

“Lokalni DPS upoznaje građane Bihora svake 4 godine, a ubijeđen sam da veliki broj ministara i ne zna na karti da pokaže opštinu Petnjica. Dok oni prelaze hiljade kilometara u službenim automobilima za račun DPS-a, petnjička sirotinja šalje svoju djecu da pješači po nekoliko kilometara do škole. Jedna ogromna nepravda koja zaslužuje da se kazni na predstojećim izborima”, poručio je Rastoder.