DPS: NETAČNE INFORMACIJE I KOMENTARI SADIKOVIĆA O FABRICI KOŠULJA U PETNJICI

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Petnjica uputio je prigovor Agenciji za elektronske medije, koji se odnosi na prilog iz emisije “Bez granica”, emitovane na Televiziji Vijesti 30. oktobra 2017, o događanjima u vezi sa fabrikom košulja u Petnjici, čiji je vlasnik poslanik Demokratske partije socijalista, Rešad Adrović.
“Novinar Sead Sadiković, autor spornog priloga demonstrirao je plasiranjem netačnih informacija kao i sopstvenih komentara i stavova, neprofesionalan odnos prema ovoj temi. Posebno je indikativno da se uređivački tim ove emisije pozabavio zaštitom prava dvije bivše radnice jedne od najuglednijih fabrika u Crnoj Gori baš dvadesetak dana pred izbore u Petnjici, iako su se događaji koje emisija obrađuje desili prije nekoliko mjeseci.

 

To nas navodi na zaključak da je prilog po svom sadržaju imao za cilj da više doprinese predizbornoj kampanji u ovoj opštini, nego objektivnom novinarstvu. Smatramo da su emitovanjem ovog priloga prekršeni Pravilnik o programskim standardima u elektronskim medijima kao i programski principi utvrđeni zakonskim propisima, međunarodnim standardima i Pravilnikom”, stoji u saopštenju DPS.