ĆEMAN: DPS JE NAJVEĆA EKOLOŠKA KATASTROFA BIHORA

Albin Ćeman

Dr Albin Ćeman, nosilac liste Demokrata za Petnjicu i kandidat za predsjednika opštine je rekao da je građanima Petnjice nacionalna strategija ekološke države više djeluje kao neukusna šala i apsurd, nego kao plemenita misijia, koja je u našoj državi trebalo stvoriti „rajsko okruženje“ budućim naraštajima.
“Danas u mojoj Petnjici, kao i u ostalim djelovima Crne Gore, umjesto prirodnog raja i ekološkog bisera, imamo ekološku katastrofu, koja podmuklo prijeti zdravlju Bihoraca, jer lokalna samouprava ni nakon četri godine nije uspjela da odredi lokaciju, a kamoli riješi problem odlaganja otpada. Sve što su postigli jeste ugovor o djelu sa Opštinom Rožaje, tako da njihova komunalna služba odvozi dio otpada iz opštine Petnjice, dok drugi dio ostaje da “uljepša” naše životno okruženje duž rječnih korita”, rekao je Ćeman u saopštenju.
On je ukazao na činjenicu da je u samom centru Petnjice postavljen mali broj kontejnera, a u prigradskim i seoskim naseljima skoro da ne postoje, pa su mještani prinuđeni da otpad pale ili nose do centra.
“Na ovaj način, svojim nečinjenjem, lokalna samouprava primorava i podstiče naše mahom starije mještane da odlažu otpad na divljim deponijama koje sada “krase” naše prilazne puteve, šume i rječna korita”, apostrofira Ćeman.
On je najavio da će Demokrate  uložiti sve svoje napore da nakon pobjede na lokalnim izborima bihorskom kraju vrate životnu radost koju budi zdravo okruženje netaknutne prirode.

“Smatramo da je potrebno sačiniti sveobuhvatan finansijski plan, kako bi se u saradnji sa nekom od okolnih opština izgradio reciklažni centar, koji bi omogućio sanaciju i revitalizaciju naše izmučene prirode, a nije nemoguće dobiti finansijsku podršku od evropskih i međunardnih fondova, kada se ima jasna vizija i cilj. Sa velikim žaljem konstatujem da ste vi, gospodo iz petnjičkog ogranka odlazećeg DPS-a, najveća eklološka katastrofa i elementarna nepogoda koja je zadesila naš narod i čarobni bihorski kraj, te vjerujemo da će sa vašim odlaskom procvjetati (živnuti) i priroda i ljudi”, zaključio je Ćeman.