SAJAM POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA I DOMAĆE RADINOSTI U PETNJICI

U Petnjici je danas održan sedamnaesti Sajam poljoprivrednih proizvoda i domaće radinosti. Organizator ovog tradicionalnog regionalnog sajma je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja kao glavni pokrovitelj i mreže nevladinih organizacija sa teritorije petnjičke opštine. Sajam je počeo u 11h a svečano otvaranje je upriličeno u 12h gdje su prisutni mogli uživati u prigodnom kulturno-zabavnom programu.

Glavna organizatorka Sabaheta Novalić je rekla da  je na sajmu prisutno devet opština iz Crne Gore.

“Imamo oko 80 učesnika sa različitim proizvodima i sa različitih krajeva. Osim Crne Gore, danas su sa nama i izlagači država iz okruženja. Veoma smo zadovoljni posjećenošću i cjelokupnom organizacijom”, istakla je Novalić.

Pored učesnika iz Petnjice, bilo je mnogo onih koji dolaze iz Berana, Bijelog Polja, Rožaja, Mojkovc. Uglavnom su to učesnici koji dolaze iz sjevernih opština Crne Gore. Pored njih, brojni su posjetioci koji su došli samo da bi prisustvovali sajmu. Na štandovima su se mogli naći različiti proizvodi, organski proizvedeno voće i povrće, različiti pčelinji proizvodi, mliječni, različite vrste čajeva i bilja, domaćih rakija i likera, prirodni kozmetički preparati, domaće radinosti, predmeti od drveta, suveniri, nakit, narodne nošnje, specijaliteti tradicionalne kuhinje…
Beranka Sanja Simonović Delević je imala veoma zanimljiv štand sa asortimanom proizvoda na bazi pčelinjih proizvoda i bilja.
,,Prvi put učestvujem na petnjičkom sajmu i veoma sam zadovoljna organizacijom. Došla sam iz Berana kako bih ovdje izložila svoje proizvode. Potražnja nije prevelika ali ima zainteresovanih. Posjeta sajmu je takođe solidna i kompletan utisak je veoma pozitivan”, rekla je Sanja.
Marija Vukanić je takođe iz Berana i sa suprugom je izložila proizvode domaće radinosti kao i domaće proizvode od voća i povrća. Ona je kazala da je njen štand posjetiocima zanimljiv ali da potražnja za proizvodima nije velika te da se prodajom baš ne može pohvaliti.
Kako su štandovi izgledali i kolika je posjećenost i zainteresovanost na današnjem sajmu bila možete pogledati na fotografijama u galeriji ispod teksta.