MLADI REPREZENTATIVCI CRNE GORE U LUKSEMBURGU

Na poziv Fudbalske luksemburške federacije, mladi reprezentativci Crne Gore od 16. do 20. oktobra, gostovali u Luksemburgu i tom prilikom odigrali sa vršnjacima zemlje domaćina dvije prijateljske utakmice.
Prvu utakmicu pobijedilu su rezultatom 4:2, dok su drugu izgubili sa jednim golom u svojoj mreži koji je postigao mladi luksemburški reprezentativac Ajdin Bijelić, porijeklom iz BiH.
Igralo se na izuzetno kvalitetnim terenima, pa iako je bilo povremenih varnica među igračima, sve se završilo u fer i spotrskom nadmetanju.
Oprobali su snage i jedni i drugi, pokazali kvalitetan fudbal sa mnoštvom neočekivanih majstorija i time poručili da više ne postoje male reprezentacije, niti ubjedljivi favoriti.
Jedan broj članova ZK „Bihor“ i drugih doseljenika iz Crne Gore u Luksemburg, bodrili su na obje utakmice svoju reprezentaciju i srčanim navijanjem im poručili da i u ovoj zemlji imaju svoje fanove koji ih vjerno bodre.
Dana 18. 10. na stadionu u gradu Tetanžu igrala se utakmica između ekipa „Union 05 Kayl-Tetange“ i „Kanaha“ koje se takmiče u Drugoj luksemburškoj ligi. Predsjednik kluba „Union 05 Kayl – Tetange“ Mita Ličina, porijeklom iz Crne Gore i koji je prve fudbalerske korake započeo u timu „Ribnica“ iz Podgorice, pozvao je i u restoranu kluba ugostio rukovodstvo mlade reprezentacije Crne Gore, kojima je poslije odigrane utakmice podijelio prigodne poklone, zahvalio se na posjeti, a u svom obraćanju uvaženim gostima, apostrofirao ljubav prema Crnoj Gori, te ih pozvao na dugoročnu saradnju koja je itekako potrebna, kako jednoj tako i drugoj strani.
– Matica i dijaspora moraju biti konstantno na liniji, pmagati se i dopunjati – rekao je na kraju Ličina.
Dirljivim riječima obratili su se i predstavnici mlade reprezentacije Crne Gore koji su se zahvalili na dočeku i naglasili da su u Crnoj Gori dobrodošli svi dobronamjerni ljudi svijeta, pogotovu njeni građani koji žive rasuti diljem svijeta.
Mladu reprezentaciju Crne Gore predvodili su: Aleksandar Miljenović, selektor; Milorad Peković, asistent; Dragan Drašković, trener golmana; Bojan Drašković, fizioterapeut; Mirko Petričević, menadžer, Novica Miković i ljekar Boris Dašić.
Faiz Softić