REMI UNIONA, BIHORCI IGRALI ODLIČNO

U osmom kolu luksemburške lige (PH) Union 05 Kayl/Tetange igrao je u gostima protiv Hesperange 3:3. Nakon pauze, zbog obaveza reprezentacije, nastavljeno je prvenstvo u Drugoj ligi Luksemburga.

Počelo je vrlo loše za Union, već u 25 minutu domaća ekipa Hesperange je vodila 2:0 golovima Dophin Braian i Marques Fredericka. Union nakon toga preuzima igru u svoje ruke i do poluvremena smanjuje u 42. minutu, preko danas najboljeg igrača Uniona Amar Anasa.

I u drugom poluvremenu Union je nastavio da napada,  ali iz jednog brzog kontranapada domaćini povećavaju preko Correia Aydine na 3:1. Union se nije predavao i u 53. minutu preko Sebastiena Porzia, prvo smanjuje na 3:2, a poslije toga u 65. minutu, drugim golom Amar Anasa, poravnava na 3:3.

Mogao je Union i do pobede do kraja meča, ali šanse nijesu uspjeli iskoristiti. Zapažen učinak su ostavili i naši Bihorci koji igraju za Union, Golman Šabanović, Ramdedović, Muratović i Agović.

Sportski direktor Hasim Skenderović je rekao da je ekipa pokazala karakter.

” Bila je ovo utakmica sa mnogo uzbudjenja, dvije izjednačene ekipe. Mogli smo danas i do pobjede, ali smo zadovoljni i bodom. Pozitivno je to što naša ekipa nije pala na psihičkom planu jer smo 65 minuta su jurili rezultat. Zahvaljujem se našim navijačima koji su i danas došli u velikom broju da nas podrže. Pozivam ih da u srijedu 18. oktobra u 20h dodju na u Tetange, da nas podrže u zaostaloj utakmici šestog kola protiv Canacha.