PETNJIČKE DILEME: DEBLJINA ASFALTA DOBRA ZA OSTALO, VIDJEĆEMO!

Priprema terena i asfaltiranje puta Petnjica-Podvade nastavlja se i ovih dana. Radnici Bemax-a rade na “tamponiranju” dijela puta kod Plandišta i proširenju na samom ulazu u Petnjicu. Grabe se lijepi dani da se što više od posla završi.

A kako to u Bihoru biva, ni u ovom slučaju nije izostala priča pa i dilema, da li se radovi kvalitetno izvode. Ima tu još desetine pitanja, ali i spremnih odgovora, sve u zavisnosti od toga koju političku grupaciju preferiraju komentatori.

Da li je put dovoljno širok, da li je morao baš da ide ovom trasom, je li mogao malo gore ili malo dolje, da li je predizborni poklon DPS-a ili redovan posao opštine – sve su to pitanja koja muče Bihorce ovih dana, a u vezi su sa novim putem.

Neke od ovih dilema se ne mogu riješiti, ali smo jednu na putu da svedemo makar na minimum. Ugrađeni asfalt ima dovoljnu debljinu. Cijelih 12 cm. Dakle, standardi su poštovani i kvalitet tog dijela će biti evropski, pa sumnjičavi po ovom pitanju mogu da se prebace na neku drugu temu.

Za ostalo, vidjećemo, a i pratiti. Važno je da se gradi, pa taman bilo i zbog izbora ili ovom ili onom trasom. Građani i Petnjica dobijaju, a to je najvažnije.

S.R.