OO SDP PETNJICA SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE SAD U CRNOJ GORI

Leslie Freriksen sa predstavnicima SDP - Mijaz Muratović, Selma Adrović i Amina Cikotić

Predstavnici OO SDP Petnjica su u utorak razgovarali sa predstavnicom američke ambasade Leslie Freriksen koja je šefica političko-ekonomske sekcije, kao i Zlatkom Ivanovićem, političkim savjetnikom.

Oni su boravili u Petnjici gdje su između ostalih parlamentarnih stranki iz Petnjice obavili razgovor i sa predstavnicima našeg odbora. U fokusu razgovora su bile teme koje su se ticale izbora i uslova za njihovo održavanje.

“Razgovarajući sa njima, koncizno smo iznijeli sve zloupotrebe i afere od strane vladajućih partija u Petnjici. Osvrnuli smo se na prethodne parlamentarne izbore uoči kojih smo imali niz zloupetreba resursa, kako sa lokalnog tako i sa državnog nivoa, kao i na brojne afere: aferu rumunskog automobila, aferu DPS-a koja se tiče snimaka na kojima se jasno čuje priznanje o trgovini odborničkim mandatima o kojima je upoznat i premijer Vlade…Napomenuli smo da još uvijek očekujemo adekvatno reagovanje tužilaštva  o ovom pitanju.

Saopstili smo predstavnicima Ambasade da su ovom perizbornom periodu, predstavnici petnjičkog DPS-a i njihovi sateliti nastavili da zloupotrebljavaju državne i lokalne resurse na različite načine a sa kratkoročnim efektom, sve u cilju postizanja što većeg broja glasova. Takođe, u ovom periodu su posebno izražene ucjene zaposlenih u prosvjeti, zdravstvu, policiji…a sve se to odražava na uslove za održavanje lokalnih izbora u Petnjici, koji se, po svemu sudeći, opet neće sprovesti u regularnim i fer uslovima. Govoreći o mnogobrojnim aferama, pomenuli smo i trgovinu odborničkim mandatima u cilju postizanja većine u parlamentu”, stoji u saopštenju OO SDP Petnjica.