AGOVIĆ: OPŠTINA SA GRAĐANIMA SANIRA OŠTEĆENE MOSTOVE

Odluka petnjičke lokalne uprave da sanira oštećeni most u Donjoj Vrbici riješiće jedan od problema više od 60 domaćinstava tog kraja. Mještani su spremni da građevinske poslove sami izvode, a stručni nadzor, iskop kanala za most kao i komplet građevinski materijal obezbijediće opština Petnjica.

„Na ovaj način ćemo riješiti dugogodišnji problem mještana i to će biti osmi most koji smo sagradili na vrbičkoj rijeci što je najbolji pokazatelj da imamo izuzetnu saradnju sa građanima jer su svi mostovi napravljeni na isti način, tako što je obezbijeđen materijal od strane opštine“, istakao je za portal radija, predsjednik opštine Samir Agović koji je podsjetio da je pet mostova, po istom principu, izgrađeno u vrijeme kada je Petnjica bila u sastavu Berana. Ostala tri su sagrađena u vrijeme od kada je Petnjica povratila status opštine.

„Smatram da je ovo dobar model i apelujem na sve zainteresovane naše sugrađane da prijave svaki problem, a posebno tamo gdje je bilo oštećenja na mostu. Takođe, imamo zahtjev od građana iz Gornje Vrbice, tačnije zaseoka Crni vrh za rješavanje sličnog problema. Ovih dana smo aktivno radili na sanaciji oštećenih makadamskih puteva. Sada je prioritet područje MZ Javorova, Savin Bor, Bor i Dašča Rijeka. To ćemo sanirati u narednih mjesec kao i sve lokalne i nekategorisane putne pravce. Svakako će to biti doprinos lokalne uprave da se predstojeća zima mirnije dočeka u najudaljenijim MZ naše opštine“, zaključio je Samir Agović za portal Radija Petnjica.

DENIS BOŽOVIĆ