AGOVIĆ: ZIMU ĆEMO DOČEKATI SA SIGURNIJIM SNABDIJEVANJEM STRUJOM

Samir Agović

Danas je u radnoj posjeti u Petnjica boravio Igor Golubović, zamjenik direktora CEDIS-a. Tom priliko je sa predstavnicima opštine, predsjednikom i potpredsjednicima opštine, razgovarao o aktuelnim problemima kada je u pitanju snabdjevenost električnom energijom u Petnjici.
Predsjednik opštine Samir Agović je tom prilikom za naš radio rekao da su konstatovali da je u proteklom periodu dosta toga urađeno na niskonaponskoj i visokonaponskoj mreži ali da još uvijek ima problema u pojedinim zaseocima.
,,Osnovno pitanje je pitanje dalekovoda Polica-Petnjica-Savin Bor kao i Polica-Petnjica-Tucanje. Oba ta dalekovoda su odradila svoj radni vijek i nužna je njihova rekonstrukcija. Mi smo danas dobili obećanje da će se započeti ta rekonstrukcija. Bilo je riječi i o niskonaponskoj mreži. Imamo veliki broj udaljenih zaseoka koji imaju problema sa napajanjem električnom energijom. Mi smo danas definisali one, za naše grđane, najprioritetnije i u narednom periodu se posvetiti: Orahovu, Barama, Radmancima, Gornjoj Vrbici, Donjoj Vrbici, Trpezima, Kalici, a imaćemo neke intervencije i na piodručju planine”, rekao je Agović.
On je takođe istakao da se nada da će se u narednom periodu otkloniti sve ometajuće tačke na elektroprenosnoj meži i da će građani Petnjice zimu dočekati sa sigurnijim i kvalitetnijim naponom.
,,Ovo je akcija koju smo započeli prije dva mjeseca gdje smo zahvaljujući intezivnom radu ljudi iz CEDIS-a ugradili blizu 300 stubova na području naše opštine. To je jedna velika akcija i ovom prilikom želim da se zahvalim: Zoranu Đukanoviću, Igoru Goluboviću i Saši Pešiću koji su dali nemjerljiv doprinos ovoj aktivnosti”, zaključio je Agović.

SELMA ADROVIĆ