MUHOVIĆ: SVAKA ZDRAVA INVESTICIJA ME RADUJE I PODRŽAĆU JE

Adnan Muhović

Povodom gostovanja turskog biznismena Ismaila Arslana oglasio se Adnan Muhović, predsjednik petnjičkog odbora BS. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

******

“Povodom oglašavanja gospodina Arslana Ismaila, želim da istaknem da sam ja u svom saopštenju od prije petnaestak dana preventivno pozvao ambasadu Turske da provjeri pomenutu firmu, jer smo svjedoci otvaranja i zatvaranja raznoraznih firmi iz Turske po zemljama bivše Jugoslavije, a koje pripadaju organizaciji FETO Fetulaha Gulena, koja je od zvaničnih vlasti proglašena terorističkom organizacijom. Takodje, kada znamo ko je polazna veza za dovodjenje investitora za fabriku peškira na Boru, mogu se imati indicije, dakle pretpostavke da i ta firma može, a ne mora, biti dio FETO mreže. Takodje, sto se tiče mene lično, gospodin Ismaili treba da zna da sam ja 2015.godine bio u zvaničnu posjetu predsjedniku Erdoganu u okviru delegacije Islamske zajednice na čelu sa reisom Fejzićem. Prvi sam Bihorac koji je kročio i boravio u predsjedničkoj palati u Ankari! Tako da svaka zdrava investicija iz Turske me raduje i podržacu je, ali imam pravo i kao političar želim da znam o svakoj firmi koja dolazi iz bratske Turske, jer ja volim Tursku i njen narod. Takodje, to je važno i za Crnu Goru i za njene dobre odnose sa  Turskom.
Što se tiče priče gospodina Ismaila koji je rekao da ko god ne investira iz Turske u Crnu Goru preko BS-a je nepouzdan, mislim da mu se to omaklo, jer ne investira valjda on preko DPS-a, već preko Vlade CG ili Opštine Petnjica, jer bi u suprotnom priznao da investira u DPS!  Što se tiče tužbe zbog kako je kazao klevete, nikakav problem. Pravo da sumnja ima svako, naročito zbog ukupne situacije u ovom slučaju kada su sve firme iz Turske pod budnim okom turske države”