SVEČANA SJEDNICA SO PETNJICA POVODOM DANA OPŠTINE

Svečana sjednica SO Petnjica

Danas je u Petnjici održana svečana sjednica Skupštine. Sjednici su pored odbornika lokalnog parlamenta prisustvovali i brojni gosti kako iz Petnjice tako i brojne zvanice iz okolnih gradova i dijaspore. Sjednicom je predsjedavao predsjednik Skupštine, Erol Muratović koji je na početku pozdravio prisutne i zahvalio se na brojnom prisustvu te upoznao prisutne sa dnevnim redom.

,,Na današnji dan 2013. godine na referendumu smo se izjasnili da želimo opštinu a sada vidimo da  smo imali pravo. Zahvalio bih se svima onima koji su nam pomogli u realizaciji programa i postizanju ciljeva a građanima Petnjice čestitao ovaj za nas značajan datum”, istakao je Muratović.

Predsjednik opštine Samir Agović je u svom obraćanju pozdravio sve prisutne goste, poslanike, ministre, predsjednike susjednih opština, predstavnike dijaspore i njihovih organizaci i uputio zahvalnost zbog prisustva.

,,Svim građanjima Petnjice bih čestitao ovaj datum, praznik naše opštine. Zbog rezultata koje postižemo ova proslava svake godine biva sve svečanija. Naš višedecenijski san se ostvario, dobili smo opštinu i u njoj u prethodnom periodu vrijedno i posvećeno radili. Želja svih građana je bolji život i napredak, koji će se sigurno ostvariti”, rekao je Agović.

On je na sjednici govorio i o onome što je u Petnjici urađeno u prethodnoj godini.

,,U Petnjici su u prethodnoj godini završene i započete brojne kapitalne investicije. Jedna od njih je administrativni objekat koji je za nas veoma značajan i koji svjedoči o posvećenosti Vlade našoj opštini. Pomenuću dalje regionalni put Petnjica-Berane  koji je jedan od najznačajnijih projekata Petnjice kao i izgradnju treće faze vodovoda. U narednom periodu ćemo raditi na uređenju užeg gradskog jezgra, sanaciji lokalnih puteva, makadama, prilazima prema katunima…Ukupna vrijednost kapitalnih investicija sa lokalnog i državnog nivoa premašuje 5,5 miliona eura. Lično sam zadovoljan urađenim ali smatram da još mnogo može da se radi i da ćemo i narednom period biti veoma posvećeni”,istakao je Agović.

On je napomenuo da u proteklom periodu nije rađeno samo na infrastrukturnim projektima već i na drugim segmentima kao što su kultura i sport, zdravstvena i socijalna briga za stanovništvo…

U drugom dijelu programa svečane Skupštine izvršeno je uručivanje priznanja i nagrade“4. avgust”  najboljim studentima , predstavnicima dijaspore i njenim organizacijama.

SELMA ADROVIĆ