SJUTRA U PETNJICI SPEKTAKULARNI “DAN BORILAČKIH VJEŠTINA”

U okviru Bihorskog kulturnog ljeta, u nedelju, 16. jula, u sali osnovne škole Mahmut Adrović održaće se  dan borilačkih vještina, „Martial arts day Petnjica 2017“. Program počinje u 13 časova igrama i pjesmom Kulturno umjetničkog društva iz Tirane. Nakon njih na borilištu sale koja je adaptirana za ovo veliko takmičenje, nastupaju borci iz Italije, BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Njemačke, Švedske, Kosova, Crne Gore a među njima i jedan takmičar iz Amerike. Održaće se borbe u više disciplina kao što su Kik boks, karate, sambo, kombat sambo, sanda, brazilska džiu džica.

Glavni događaj dana jeste borba za titulu i pojas Internacionalnog šampiona u karateu u kojoj učestvuje Lari Šare iz Hrvatske sa jedne strane i Rubin Zuna iz Albanije.  Promoter dana borilačkih vještina jeste Sambo klub iz Berana i Centar za kulturu Petnjica pod pokroviteljstvom opštine Petnjica.

„Ako pogledamo spisak učesnika kako zemalja tako i samih takmičara a tome dodamo još i prisustvo predsjednika Svetske tradicionalne karate asocijacije Šihana Danijela Angilerija iz Italije sa saradnicima, Enver Cakići iz Njemačke i najbolji borac svijeta u brazilskoj džiu džici dr Vuk Aleksić iz Srbije, mislim da je suvišan svaki moj komentar. Ovo možemo slobodno da nazovemo istorijskim danom za Bihor kada je sport u pitanju. U Petnjici će biti okupljeni borci iz zemalja u kojime su prepoznate u svijetu po borilačkim vještinama. Ovo je prilika da Petnjica, Bihor i Crna Gora pokaže da smo na dobrom putu da i mi stanemo rame uz njih. Naši borci širom svijeta to i dokazuju. Poziv sve Bihorce da dođu i uživaju u majstorima borilačkih disciplina“, izjavio je za portal Radija Petnjica, Žarko Janković, trener Sambo kluba iz Berana i promoter dana borilačkih vještina u Petnjici. Program počinje u 13 časova a ulaz je dva eura.

DENIS BOŽOVIĆ