RASPISAN TENDER ZA UREĐENJE POTOKA KROZ CENTAR PETNJICE

Ovih dana Dikrecija javnih radova je raspisala tender za uređenje potoka koji prolazi kroz centar Petnjice. Nakon izrade projektne dokumentacije, petnjička lokalna uprava je uputila zahtjev direkciji za finansiranje ovog projekta krajem prošle godine što je na zadovoljstvo i prihvaćeno od strane direkcije i sredstva su obezbijeđena kroz kapitalni budžet Direkcije javnih radova.

„Realizcijom ovog projekta urediće se najuži dio našeg grada i to će značiti mnogo za dalje unapređenje sadržaja najužeg gradskog jezgra. Ističemo da je dužina oko 200 metara gdje će se u potpunosti, betonskim cijevima, profila 1500, zatvoriti u potpunosti korito potoka“, kaže za portal Radija Petnjica, predsjednik opštine Samir Agović.

Projektom se predvidjelo da se na poziciji iznad ambulante ugrade prelivno zaštitne šahte kako bi se onemogućilo eventualno začepljenje jer ovaj potok može da izazove poplavu užeg dijela grada. Takođe je duž ove trase predviđeno i nekoliko otvora koji bi se koristili za čišćenje. Procijenjena vrijednost radova je oko 150 000  eura, i ono što očekuju iz lokalne uprave to je da se kompletan proces oko tendera uskoro završi i da će se uskoro pojaviti izvođači radova na terenu.

DENIS BOŽOVIĆ