AGOVIĆ: OBRATITI PAŽNJU NA SJEVER, JER IMAMO SVE MANJE UČENIKA

Juče u Bijelom Polju u mjestu Sipanje održalo se drugo po redu medjuškolsko – sportsko takmičenje osnovnih škola, ,,Školski susreti Sipanje 2017”.

Na održanoj manifestaciji učestvovali su učenici iz 12 osnovnih škola sa područja opština: Bijelog Polja,Berana, Petnjice i Tutina i ona se svrstava medju najvećim medjuškolskim – sportskim takmičenjima u Crnoj Gori i regionu.

Manifestaciji je prisustvovao i Samir Agović, predsjednik Opštine Petnjica, iz koje su učestvovale četiri Osnivne škole, on je podržao ovu manifestaciju i za Portal sjevercg kazao, da se raduje ovoj inicijativi i što se susreti škola održavaju na ovom prostoru i dodao,to je dobra i prilika da se učenici upoznaju, da se stvore drugarstva, da se razvije takmičarski duh i da se na taj način favorizuju zdravi stilovi života. Što se tiče prosvjetnih radnika, takodje je to izvanredna prilika da se razmijene medjusobna iskustva u procesu vaspitanja i obrazovanja.

Živimo u vremenu kada nam je najpotrebnije znanje i primjeri dobre prakse, obrazovno vaspitni proces se uvijek može primijeniti iz jedne škole u drugu i na taj način težiti kvalitetnije tom procesu. Čitavo društvo posebno treba da obrati pažnju na sjeverni region, jer nažalost imamo sve manje učenika u seoskim školama, što nam odavno ukazuje da proces migracije uzima svoj danak.Vjerujem, da će ova manifestacija biti tradicionalna i da je potrebno da svi faktori rade na tome,sa osmišljenim novim sadržajima i dešavanja u okviru ovih susreta,kazao je predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović.

Manifestaciju je otvorila potpredsjednica Opštine Bijelo Polje Nemša Omerhodžić i kazala da je Opština Bijelo Polje prepoznala značaj ove manifestacije,zato smo učinili odredjene napore da bi je pomogli, to ćemo činiti i ubuduće uz želju da ovakve manifestacije prerastu u tradicionalnu.

Nakon ,otvaranja manifestacije učenici Osnovnih škola su se tekmičili u raznim sportskim disciplinama: fudbalu,krosu,bacanju kamena sa ramena i nadvlačenje konopca.

Rezlutati takmičenja:

Kros-disciplina

djevojčice

prvo mjesto:Ličina Šejla-OŠ.,,Milomir Đalović” Sušica

drugo mjesto:Mekić Hana – OŠ.,,Milomir Đalović” Sušica

treće mjesto:Samira Sijarić- OŠ.,,Šukrija Medjedović” Godijevo i Bošnjak Enida -OŠ. ,,Nedakuse”

dječaci

prvo mjesto:Luka Šećković – OŠ.,,Nedakuse”

drugo mjesto:Enis Durnišević – OŠ.,,21 maj” Goduša

treće mjesto:Mirza Sejtić – OŠ.,,Šukrija Medjedović” Godijevo

Nadvlačenje konopca(ekipno)

prvo mjesto:OŠ.,,21 maj” Goduša

drugo mjesto:OŠ.,,Braća Ribar” Zaton

treće mjesto:OŠ.,,Šukrija Medjedović” Godijevo

Bacanje kugle sa ramena

djevojčice

prvo mjesto:Anela Kočan – OŠ.,,Mahmut Adrović” Petnjica

drugo mjesto:Umihana Mekić – OŠ,,Milomir Đalović” Sušica

treće mjesto:Nermina Mehović – OŠ.,,21 maj” Goduša

dječaci:

prvo mjesto:Miloš Nedović – OŠ.,,Braća Ribar” Zaton

drugo mjesto:Amel Numanović – OŠ.,,Meša Selimović” Tutin

treće mjesto:Aldin Beganović – OŠ.,,Nedakuse”

Fudbal(ekipno)

prvo mjesto:OŠ.,,Mahmut Adrović” Petnjica

drugo mjesto OŠ.,,Meša Selimović” Tutin

treće mjesto:OŠ,,Tucanje”Petnjica

Nakon dodijele priznanja prosvjetni radnici svih Osnovnih škola su nastavili druženje uz pjesmu i igru.

IZVOR: sjevercg