UVIJEK JE TAMO GDJE TREBA

Isah Kožar

Jedan od prvih doseljenika iz Crne Gore u Luksemburg je i Isah Kožar, porijeklom iz bihorskog sela Trpezi u petnjičkoj opštini na sjeveru Crne Gore. Doselio je još davne 1973. radio i penzionisao se.
Jedan je i od prvih i najstariji je član udruženja „Luksemburg-Crne Gora“ i redovni je posjetilac na raznim manifestacijama koje organizuju. I ne samo na manifestacijama ovog udruženja, već uglavnom i na drugim koje organizuju udruženja čiji članovi vode porijeklo iz zemalja ex-YU.
I ove godine Isah Kožar je bio na proslavi Dana nezavisnosti Crne Gore koji je održan 13. 05. i na kojoj su učestvovale mnoge poznate ličnosti iz svijeta diplomatije Crne Gore, kao i najpoznatije muzičke zvijezde iz zemlje porijekla.
Ovo obilježavanje, kao jedan od najvažnijih datuma u novijoj istoriji Crne Gore, organizovala su udruženja: „Luksemburg-Crna Gora“, ZK „Bihor“ Luksemburg, „Kooperacija Luksemburg-Crna Gora“ te, udruženja „Prijateljstvo Belgija-Crna Gora“ i „Monte Köln“ iz Njemačke.
Posle niza govornika, koji su govorili u slavu Crne Gore i njene nezavisnosti, uslijedila je dodjela zahvalnica udruženja „Luksemburg-Crna Gora“.
Jedan od dobitnika ovog priznanja bio je i Isah Kožar. Na taj način htjelo mu se i zvanično zahvaliti na dugogodišnjem članstvu i podršci udruženju u svim prilikama.
On lično zahvaljuje se predsjedniku ovoga udruženja Ismetu Muhoviću što je prepoznao njegovu dobru volju i iskrenu namjeru spram udruženja i potvrdio da će uvijek biti na strani zajedništva, prijateljstva, ljubavi prema domovini, te da će uvijek podržavati one koji rade za dobrobit društva u cjelini.
Zahvalnicu mu je, u ime udruženja, uručila Fetija Kalač, generalna sekretarka udruženja „Luksemburg–Crna Gora“

F.S.