PROMOVISAN RAD AVDULAHA RAMČILOVIĆA: TOPLINA ZAVIČAJA I U SKOPLJU

Promocija-knjzevžnog-stvaralaštva-pjesnika-Avdulaha-Ramčilovića-u-Skoplju

U petak, 12.5. 2017, u konfernecijskoj sali hotela ELIT PLAZA, u Skoplju, održana
je promocija književnog opusa mr Avdulaha Ramčilovića, sa težištem na promociji nove knjige, zbirke poezije “JOŠ JEDAN KRUG” u izdanju bjelopoljske izdavačke kuće „Stihom govorim“, urednik i recenzent Slobodan Zoran Obradović.
Promocju je organnizovalo Udruženje Avaz. Modrator programa, nosilac i kordinator svih aktivnosti, dr Zećir Ramčilović, je govorio o radu i životu autora, i u kratkim crtama predstavio književna djela autora:
Poslovice i izreke iz celog sveta, Beoknjiga, Beograd, 2008,
Putevi života, Šumadijske metafore, Mladenovac, Beograd, 2011.
Osmjehni se suncu, Stihom govorim, Bijelo Polje, 2013.
Najlešsa je ljubav tvoja, Udruženje pisaca Poeta, Beograd 2014.

Knjigu JOŠ JEDAN KRUG, Stihom govorim, Bijelo Polje, 2016, prestavila je sažeto i suštinski pjesnikinja Suada Alić Ajdarpašić.
Poeziju su profesionalno interpretirali: Fatima Škrijelj, Goca Ramčilović, Adisa
Camić, Nermina Ćorović, Amar Mecinović i Aldin Ramčilović.
Sala je bila ispunjena do poslednjeg mjesta: ljjubitelji poezije, predstavnci vlasti, predsdnik opštine Petrovec, predstavnici ambasada i kulturno umjetničkih institucija.

Televizija i druga sredstva informisanja su propratili pripreme i tok promocije i istoj dali veliki publicitet i značaj.
Opsta ocjena je da je književno stvaralaštvo pjesnika Avdulaha Ramčlovića vrlo sadržajno i kvalitetno promovisano, da je njegova poezija vrlo uspjela i da je poznata i omiljena među čitaocima, da je ista oslik njegove plemenite duše pune ljubavi prema životu, djeci, ljubavi, slobodi, miru, prirodi, i svemu što čini život, sa puno poruka i želja za ljepše sutra. Autor je na kraju govorio o svom književnom radu i životnim putevima, kao i suštini stvaralačkog procesa u poetskom stvaralaštu i izrazio zahvalnost svima koji su pripremili i realizovali
promociju, te mnogobojnoj publici i ljubteljima poezije. Svojom pjesmom DA SAM JA NEKO poslao je snažnu poruku za slogu, slobodu, mir, ljubav i prijatelsjtvo među ljudima i narodima.
Prisutni su svaki minut promocije propratii dugotrajnim aplauzom i riječima pohvale. Sam autor kaže da je to jedna od njegovih najdražih promocija, jer je u srdačnosti i prijemu sa svih stana osjetio dio zavičajne topline, kao i na promociji u svom zavičaju, u Petnjici, 6.8.2013.
Dr Zecir Ramčilović