SEAD ŠABOTIĆ SNIMA NOVI DOKUMENTARAC „NEKOME SVOME“

Nagrađivani crnogorski reditelj i scenarista Sead Šabotić započinje rad na svom novom dokumentarnom filmu „Nekome svome“, saopštio je producent filma Branimir Žugić, te dodao da se premijera očekuje do kraja ove ili početkom naredne godine.
Film nastaje u produkciji Live production iz Podgorice i Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje, kao završni rad na post–diplomskim studijama u mentorstvu istaknutog dokumentariste Vladimira Perovića, a sufinansiran je sredstvima Ministarstva kulture.
„Nekome svome“ je priča o kućama koje grade raseljenici na području sjevera Crne Gore. U ovom neobičnom hibridnom dokumentarnom filmu pokreće se pitanje identiteta naših raseljenika koji je umnogome oličen kućama koje zjape na osami – siže je novog filma Šabotića.
Saradnik na scenariju je Milo Masoničić, direktor fotografije je Ivan Čojbašić, a snimatelj zvuka Jovan Vučur, sa kojima je Šabotić sarađivao i ranije.
Podsjećamo, Šabotić je do sada režirao dva kratka dokumentarna filma – „Dan od snova“ i „Revolucionarni Dom“, koji su prikazani i nagrađeni na brojnim međunarodnim festivalima u Evropi.