MURATOVIĆ: VALORIZOVAĆEMO TURISTIČKE POTENCIJALE PETNJICE

Rešad Muratović, direktor Turističke organizacije Petnjica je rekao za radio Petnjica da je ta organizacija uradila dosta od svog osnivanja početkom 2016. godine ali da u narednom periodu ima puno posla.

“Prošle godine smo počeli organizovanjem prve džipijade, koncertom povodom dana opštine Petnjica, učešćem u izradi turističkog vodiča Crne Gore… Započete su i aktivnosti na valorizaciji Radmanske klisure. U narednom periodu ćemo, u saradnji sa opštinom, posebno raditi na uklanjanju smeća i divljih deponija, pogotovo sa mjesta koja su podobna za izletišta i pored puteva“, rekao je Muratović.
Turistička organizacija je uradila i prvi flajer na kojem su predstavljeni svi turistički značajni potencijali  kojim Petnjica raspolaže.
“U Bihoru postoje stvari po kojima možemo biti prepoznati. To su, između ostalog, naša tradicionalna jela pa ćemo i na tome raditi. Glavni problem za funkcionisanje turističke organizacije jeste smještajni kapacitet. Jedini objekat koji u tom smislu imamo na raspolaganju je etno selo u Trpezima koje je od Petnjice udaljeno oko osam kilometara. Smatramo da bi pravo rješenje ovog problema bilo osposobljavanje motela koji se nalazi u Petnjici“, zaključio je Muratović.

SELMA ADROVIĆ