ADNAN GAGI MEHOVIĆ: BIHORSKI TALENAT JAČI JE OD SVEGA

Petnjica je tokom svog postojanja iznjedrila mnoge učene, talentovane i uspješne ljude. Jedan od onih koji pronose slavu Petnjice i Bihora je i Adnan Gagi Mehović, prvak Balkana u kik boksu.

Zahvaljujući svom menadžeru, Mehmedu Meši Adroviću, mladi Adnan je dobio priliku da se bori na muđunarodnom turniru u Mađarskoj. Mađutim, kako bi što spremniji dočekao meč, menadžer Adrović je otišao korak dalje, pa je obezbijedio trening za bihorskog borca u jednom od prestižnih kampova kada je ovaj sport u pitanju u Njemačkoj.

On će boraviti tri nedelje u kampu gdje će obaviti pripreme za međunarodni turnir u kik boksu koji se održava sredinom juna, u Mađaskoj, na kojem će pokušati da pobjedom protiv Austrijanca započne juriš na evropsku titulu. Njegov protivnik je trenutno najbolji u kategoriji do 90 kilograma. I pored toga što je Austrijanac stariji borac, ima isti broj pobjeda kao mladi Bihorac što je navelo menadžera Adrovića da zakaže susret i tako bihorski borac dobije priliku da osvoji i Evropu.

„Moja mladost i bihorski borbeni duh protiv iskusnog i stamenog Austrijanca. Šta da kažem. Trema postoji, ali ona pozitivna, naravno. Sve je tako do prvog gonga, do početka meča. Onda sve to nestaje, u ringu smo samo nas dvojica. Pa neka bolji pobijedi. Radi se o najiskusnijem i trenutno najboljem borcu. Respektujući kvalitet protivnika i njegove rezultate, ipak se nadam pozitivnom ishodu. U svakom slučaju, ovo će biti jedinstvena prilika da se pokaže Evropi da je talenat i snaga Bihorskog kraja jača od bilo čega drugog“, izjavio je Adnan Gagi Mehović za portal Radija Petnjica pred odlazak u Njemačku.

Ovo je izuzetna prilika za afimaciju Bihora u Evropi, gdje će momak iz petnjičkog sela Bor pokazati čime raspolaže mali, ali borbeni Bihor. On će svojom borbom protiv stamenog Austrijanca pokušati da otvor sebi i Bihoru put ka vrhu. Njegova pobjeda bi značila i pobjedu upornosti, snage, ponositosti petnjičkog kraja.

Trijumf bi uzdigao ime Adnana, a ime Bihora bi odzvanjalo kao eho ljudskog bogatstva kojim se ovaj kraj diči. Sa tom željom i entuzijazmom se rukovodi i menadžer Mehmed Adrović, koji je obezbijedio značajna sredstva, uključujući i sam kamp u Njemačkoj, direktor firme “Simon Voyages” iz Berana.

„Priliku da afirmišemo Adnana i naš kraj, našu Petnjicu i naš Bihor, nijesam mogao da propustim. Kao njegov menadžer, založio sam se da bi se pružila šansa Gagiju. Nijesmo opterećeni ishodom meča, mi smo cilj zacrtali a on je da osvojimo Evropu i da šampionski pojas donesemo u Petnjicu“, kaže za portal radija Meša Adrović, koji je svojim djelom dao vjetar u leđa Adnanovom brodu koji je hrabro zaplovio da stigne u luku pobjede, svoje lično, i pobjede Bihora. Autobusi njegove firme su već dugo poznati ne samo po kvalitetu svojih usluga, već i po svojim linijama koje povezuju Petnjičane sa dijasporom. Jedan od ovih autobusa odvešće bihorskog prvaka u Njemačku i, uz veliku nadu, na vrh Evrope.

DENIS BOŽOVIĆ