ADISA KOČAN PREDSJEDNICA FORUMA ŽENA BOŠNJAČKE STRANKE PETNJICA

Forum žena BS Petnjica

Danas je u Petnjici držana sjednica Foruma žena Bošnjačke stranke na kojoj je Adisa Kočan izabrana za novu predsjednicu Foruma žena.

„Formiranje Foruma žena samo po sebi je znak interesovanja BS za afirmaciju žena, a s druge strane predstavlja i potvrdu angažovanja i spremnosti žena ovog kraja da se njihov glas čuje. Velika je čast biti prije svega dio, a posebno i na čelu tima žena koje će uticati na profilaciju BS Petnjice kao partije svih građana. Formiranje Foruma žena je jedan od mnogih koraka BS na putu podsticanja žena Bihora da se aktivnije uključe u političko-društvenu sferu života, a upravo je ovaj podsticaj ono što je od ključnog značaja i najviše potrebno ženama našeg kraja. Naše aktivnosti će biti usmjerene na afirmaciju žena u javnoj sferi, ali će obuhvatati i mnoge aktivnosti u raznim oblastima društvenog života a od značaja za položaj žena u cjelokupnoj zajednici. U skladu sa opredjeljenjem BS za predstavljanje i unapređenje položaja Bošnjaka je i formiranje Foruma žena koje će, duboko sam uvjerena, u velikoj mjeri uticati na položaj žena kako u okviru zajednice Bošnjaka i sredini poput Petnjice, tako i na način predstavljanja i sliku o Bošnjakinjama u Crnoj Gori“, izjavila je nakon izbora, Adisa Kočan, predsjednica Foruma žena BS Petnjica.
Održavanje sjednice je pozdravio i predsjednik OO BS Adnan Muhović, koji je istakao da brojnost i organizaciona struktura BS pokazuje ozbiljnost i posvećenost ove partije bošnjačkom narodu.

„Bošnjačka stranka u Petnjici pokazuje i ovim činom izborom nove predsjednice foruma žena da je jedna od najorganizovanijih stranaka u Petnjici, kako zbog brojnosti samog odbora FGoruma žena, tako i zbog obrazovne strukture istog. Bošnjačka stranka je nacionalna politička opcija Bošnjaka u CG koja je posvećena unapređenju položaja svoga naroda, kao i boljitku zajednice uopšte. Upućujem sve čestitke novoizabranoj predsjednici i obećavam u ime OO punu podršku u realizaciji i osmišljavanju svih projekata. Ovo je izborna godina i Forum žena i Forum mladih su nam izuzetno važni, tako da nam predstoji naporan rad i ovo je svakako poruka drugim političkim subjektima, a posebno bivšem koalicionom partneru. Mi smo stranka koja brine o vjeri, naciji i drugim vrijednostima koje svih ovih godina, a posebno u najnovijem periodu moramo da branimo od nekih tzv. “demokratskih” partija. U svemu tome nam je jako važan rad Foruma žena i hvala vam na podršci koju pružate Bošnjačkoj stranci. Danas je Bošnjaka sve više u institucijama sistema države, a zasluge za to pripadaju upravo Bošnjackoj stranci. Zato očekujem da svi zajedno kroz sve organe stranke damo akcenat na jačanju BS-a, a samim tim i ojačamo poziciju našeg naroda u Crnoj Gori“, izjavio je Adnan Muhović u pozdravnom govoru.

DENIS BOŽOVIĆ