STRUČNJACI ZA VODE KOD AGOVIĆA

Sastanak kod Agovića

Predsjednik opštine Petnjica, Samir Agović je danas razgovarao sa ekipom eksperata iz firme „HidroGIS Sistem“ konslultanske kompanije koja je u Crnoj Gori i na prostoru EX YU prostora poznata za rešavanje problema vezanih za vode, vodosnabdijevanja, regulacije vodotoka, izgradnje kanalizacionog sistema, vodnih mreža, kolektora kao i niz drugih djelatnosti.

Imajući u vidu da opština Petnjica do sada u ovoj oblasti nije bila u prilici da bilo što učini, sada postaje svima jasno da sva pitanja vezana po pitanju voda u ovoj opštini, mora da se dovede u normalno stanje, jer je to obaveza i lokalne uprave kao i države.

Period koji je pred mladom opštinom, biće posvećen upravo ovim problemima i njihovim rešavanjima. A da bi se počelo sa rešavanjem svih problema, mora se imati kvalitetan i održiv projekat. Stoga su danas predstavnici ove firme boravili u Petnjici razgovarali sa Agovićem o „životnoj priči“ koja je predviđena i poglavljem 27 za prijem u članstvo EU. „Održivost i prirode i života na ovim prostorima svakako zavisi od regulacije ovih pitanja i bićemo posvećeni u narednom periodu. Prostora za rad i saradnju ima. Vaše stručnost i referense su nama prijeka potreba za rešavanje problema. Mi smo mali da bi sebi dozvoli greške, a greške se skupo plaćaju i teško ih je ispravljati“, između ostalog je istakao na sastanku Samir Agović.

Ono što predstoji ljudima iz lokalne uprave to je da se uradi studija, a nakon toga slijedi konkretan rad na izradi tehničke dokumentacije koja je neophodna prije svega zbog građana opštine Petnjica, ako se ima u vidu da je prošle godine ovu opštinu zadesio poplavni talas koji je pokazao da se sa prirodom ne treba igrati i da priroda ima svoju ćud.

Hidrotehnička bazna studija koja treba da se uradi odnosiće se konkretno na obaloutvrdu, regulaciju kanalizacionog sistema u Petnjici kao i hlorisanje vode i otklanjanje mutnoće.

D.B.