ŠEKULARAC POBJEDNIK ŠAHOVSKOG TURNIRA U PETNJICI

Šahovski turnir

Sinoć je u Petnjici održan turnir u brzopoteznom šahu – cuger, koji je organizovao ŠK „Bihor“. Na ovom turniru učešće je uzelo jedanaest igrača iz kluba Bihor kao i jedanaest igrača iz klubova susjednih opština: Berana, Rožaja i Bijelo Polja. I pored toga što je turnir organizovan prvenstveno radi druženja, ipak je dobio epitet takmičarskog karaktera, pa je epilog bio dosta odigranih kvalitetnih partija. Igralo se po Bergerovom sistemu, svako- sa svakim, a najbolji je bio Predrag Šekularac iz Berana. Drugo i treće mjesto je pripalo bjelopoljcima, Miodrag Knežević i Milanu Radoviću.
Predsjednik ŠK Bihor, Denis Šabotić, je istakao da organizacija turnira ovakvog tipa ima za cilj da domaći igrači podignu formu pred takmičenja koja očekuju članove ovog kluba, a to su KUP Crne Gore i nastavak takmičenja u drugoj ligi Crne Gore.

„Shodno propozicijama, šahovski klub mora prijaviti ekipu do 28.februara i koristim priliku da pozovem sve one koji žele da se učlane i da postanu dio kluba, da se u narednim danima prijave i tako steknu uslove i iskoriste ukazanu priliku da brane boje našeg kluba u takmičarkosj sezoni. U Bihoru postoji mnogo kvalitetnih igrača koji na žalost do sada nijesu uzeli učešće, a pouzdano znamo da svojim kvalitetom igre, mogu da puno doprinesu i klubu i na taj način promovišemo Bihor onako kako to i zaslužuje“, istakao je Denis Šabotić za portal radija.

DENIS BOŽOVIĆ