POMOZIMO PORODICI LIČINA

Banka hrane pozvala je građane i kompanije da pomognu porodici Ličina iz Bijelog Polja kojoj fali novca za osnovne namirnice i ljekove.

Iz te NVO su kazali da je Fatima Ličina, starica porijeklom iz Petnjice, igrom slučaja i spletkarenjem komšija, kako sama kaže, prognana sa svog imanja nakon muževe smrti.

Od tog dana, sa svojim sinom Serminom (37), seli se od kuće do kuće.

“Njeno trenutno boravište je u Bijelom Polju, sporedna ulica naspram Lovćen osiguranja, do kuće u kojoj stanuje silazi se pored perionice auta. Iz ove kuće prijeti im iseljenje zbog neplaćene kirije i računa za struju”, navodi se u saopštenju.

Fatima, starica sa plućnom bolešću, bori se za opstanak kako sebe, tako i svoga sina Sermina, koji je psihički obolio i svakodnevno pije terapiju.

“Dio terapije dobijamo preko recepata, dio se mora kupiti. Pored toga, potreban je novac za hranu, a računi za struju i kiriju ostaju neplaćeni” ističe Fatima.

Iz Banke hrane su kazali da je Serminu (37), tokom komunikacije sa  njihovim volonterima, podrhtavalo čitavo tijelo, a njegova majka kaže da je to svakodnevica.

“Organizacija Hilal iz Bijelog Polja  im je u oktobru uručila pomoć u obliku hrane i lijekova , a pomogli smo i mi sa hranom i higijenskim sredstvima. Ali to nije dovoljno”, kazali su oni.

Fatimi nedostaju  drva za ogrijev, a cijev za vodu je smrzla prilikom niskih temperatura, nakon čega je pukla.

“Sve što nam treba je siguran i topao dom i tablete za moju bolest”, naveo je Sermin.

Majka i sin žive od minimalne penzije koju primaju i tudje njege koju Sermin prima.Ta primanja ne mogu  da pokriju troškove koje oni imaju.

“Ljudskost u nama i dalje živi – pokažimo im da nijesu sami, šalju poruku naši volonteri i pozivamo humane ljude i društveno odgovorne kompanije da pomognu. Najviše mogu da pomognu nadležne institucije pa ih molimo da se uključe i pomognu bolesnij starici i njenom sinu”, poručuju iz Banke hrane.

Žiro račun za pomoć je kod Atlas banke

505-8220330052930-43 na ime Fatima Ličina

Svi koji mogu i žele pomoći mogu to uraditi pozivom na broj  069531627.