NOVA PREDSTAVA PETNJIČKOG AMATERSKOG POZORIŠTA “DIVAN”

Ovih dana članovi pozorišta „DIVAN“ Petnjica, rade na uvježbavanju nove predstave „Luda kuća“ po tekstu i u režiji Emira Muratovića, mladog petnjičkog glumca. Glavni akteri nove predstave su glumci Amar Kočan, Braco Smajilović, Elmin Kočan, Irma Korać, Ajla Rastoder i Hana Muratović, a probae se održavaju pod budnim okom predsjednika Reha Ramčilovića.

Predstava je priča jedne porodice: oca, majke i dvije ćerke. Otac Radoje, zbog svojih poslovnih obaveza nije ni primijetio da su njegove kćerke Jana i Milica postale već prave djevojke i da žive u nekom novom vremenu u  kojem se on ne bi snašao. Majka Anđa koja za sebe govori da je savremena žena cijelu priču posmatra sa strane. Jedna od poruka ove tragi-komedije je da se treba dobro paziti ljudi koji ćute.

“Ovom predstavom želimo prenijeti poruku mladim osobama, posebno onima u fazi puberteta koji su skolini svakodnevnim porocima da je ipak ljepše i zdravije živjeti bez istih. Takođe kroz ovu predstavu želimo skrenuti pažnju svim roditeljima da više vremena provode sa svojom djecom, da na neki miran način nađu rješenje za sve te dječije probleme. Jer ako dijete nema podršku svojih roditelja  onda utjehu iz neznanja traži u porocima. A kada jednom uđe u taj vrtlog iz kojeg se teško izlazi onda će biti kasno”, izjavio je za portal radija, Emir Muratović, tekstopisac i režiser i dodao da je cilj pozorišne grupe “Divan” da afirmiše i edukuje mlade ljude, posebno one koji imaju sklonosti ka glumi, recitovanju i pjevanju.

Za skoro dvije godine od kada se osnovala, ova pozorišna grupa je pobrala sve pohvale i pozitivne kritike ne samo u Petnjici, već i u regionu. Oni su svoje predstave prikazivali publici širom Crne Gore a stigli su i do Srbije, Makedonije a imali su i nastupe u Luksemburgu.   Ovo pozorište, do sada ima nekoliko svojih poznatih predstava, a i mnogobrojnih nastupa. Svojim talentom i glumom mladi glumci ovog pozorišta predstavljaju svoju Petnjicu i time se ponose.

„Nadamo se da će premijera biti vrlo brzo, zato vam nećemo otkrivati o čemu se u njoj radi. Sam naziv predstave dovoljno govori, a ono što mogu da već sada da kažem to je da  imamo već nekih poziva iz Srbije i inostranstva za 2017.godinu“, kaže Muratović i dodao da bi bili zahvalni ako bi se našao neko da pomogne finansijski ili materijalno kako bi napravili scenografiju za novu predstavu.

DENIS BOŽOVIĆ