U PETNJICI POSTAVLJENA “PRAVNA TABLA”

Pravna tabla

Predstavnici Pravnog centra opštine Petnjica su u okviru projekta podrške opštinama u Crnoj Gori pod nazivom „Integrisana podrška raseljenim osobama i izbjeglicama u BiH, Srbiji i Crnoj Gori“ na ulaznim vratima postavili „Pravnu tablu“. Ovaj projekat je finansiran od strane CRS ( Catholic Ralief Services ) i ambasade SAD. Pravna tabla sadrži brošure o pristupu pravima iz raznih oblasti – socijalna zaštita, penzije, imovinska i nasledna prava, prava iz oblasti nasleđivanja, porodičnih odnosa, prava na besplatnu pravnu pomoć, mirno rješavanje sporova itd. U brošurama su sadržane osnovne informacije o načinu i uslovima ostvarivanja ovih prava za sve zainteresovane građane.

Predstavnici opštine Petnjica, dr Nermina Muratović i direktor JU Centar za kulturu u Petnjici, Sinan Tiganj, izrazili su zahvalnost i zadovoljstvo zbog buduće saradnje sa ovom nevladinom organizacijom i istakli da je postavljanje „Pravne table“ značajno za sve, od samih službenika do građana kao krajnjih korisnika.
Pravni centar je nevladina organizacija, koja kao partner UNHCR-a ( Visoki komesarijat za izbjeglice ) ima za cilj pružanje pravne pomoći, savjetovanje i zastupanje pred sudovima i drugim upravnim organima za raseljene sa Kosova, izbjeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, tražioce azila, lica u riziku od nemanja državljanstva i druge marginalizovane kategorije da bi im se obezbijedila njihova prava u zemlji/oblasti iz koje potiču i da bi im se pružila pomoć prilikom integracije u Crnoj Gori.

DENIS BOŽOVIĆ