NOVA HUMANITARNA ORGANIZACIJA BIHOR PODIJELILA POMOĆ

Novoformirana humanitarna organizacija Bihor iz Petnjice sprovela je humanitarnu akciju proteklog vikenda u kojoj su članovi ove organizacije donirali pakete osnovnih životnih namirnica domaćinstvima lošijeg materijalnog stanja.

‘’NVO „Humanitarna organizacija Bihor“ nastavila je sa aktivnostima dijeljenja pomoći najugroženijim porodicama sa područja opštine Petnjica. Donacijom donatora koji je želio da ostane anoniman posjetili smo tri porodice i uručili pakete pomoći sa osnovnim životnim namirnicama i učvrstili uvjerenje da malo vremena i sredstava koje utrošimo mi i naši donatori nekima znači mnogo’’, kažu u ovoj organizaciji.

Svjesni činjenice da u Bihoru žive porodice koje svoju egzistenciju obezbjeđuju sa manje od 100 eura mjesečno pomoći, NVO ‚‚Humanitarna organizacija Bihor“ će uraditi sve da kroz svoje aktivnosti olakša teške zimske dane porodicama u Bihoru.

‘’Jedan od ciljeva naše organizacije je kontinuirano pružanje pomoći najugroženijim porodicama sa područja opštine Petnjica, naročito porodicama sa velikim brojem djece. Želimo da širimo svijest kod ljudi da na našem području postoje porodice koje žive na rubu egzistencije sa niskim ili nikakvim prihodima, da im je pomoć potrebna i da je naša moralna obaveza da pomažemo drugima u skladu sa mogućnostima.

Iako je javnost malo upoznata s tim, u Bihoru imamo porodice koje nemaju osnovne životne namirnice, čiji domovi su hladni jer u pojedinim porodicama žive bolesne osobe, koja nisu u mogućnosti da spreme drva za zimu, a njihov budžet im ne dozvoljava da ta drva kupe“, ukazuju iz ove humanitarne organizacije.

Humanitarna organizacija Bihor pripremila je niz strategija kako da uz saradnju sa ostalim humanitarnim organizacijama i pojedincima koji žele donirati sredstva za humanitarne akcije suzbije siromaštvo u bihorskom kraju i najugroženijima obezbijedi elementarne uslove za život.

‘’U realizaciji tog cilja pozivamo sve humane ljudeda nam se pridruže u hairli aktivnostima, da zajedno pomažemo komšijama kojima je pomoć potrebna, mi kao pojedinci možemo dosta da doprinesemo poboljšanju kvaliteta života naših komšija, ali mnogo više možemo da uradimo zajedničkim radom’’, zaključuju iz ove humanitarne organizacije.

Rad ove humanitarne organizacije možete pratiti na Facebook stranici „Humaniratna organizacija Bihor“.

DINO RAČIĆ