OTVORENA FILIJALA FONDA ZA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE U PETNJICI

Danas je u Petnjici, u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, svečano otvorena filijala Fonda za zdravstveno osiguranje – Petnjica. Otvaranjem ove filijale, stvoreni su uslovi za pružanje boljih usluga osiguranja i ostvarivanja prava građana ovog područja. Prije svega mještanima petnjičkog i bihorskog kraja biće skraćen put i pojednostavljena procedura, jer su do sada građani ovog razuđenog područja morali da putuju od 15 do 45 km, u zavisnosti u kojem dijelu opštine žive da bi ovjerili zdravstvenu knjižicu ili da ostvari neka svoja druga prava iz oblasti zdravstvene zaštite. Sve to im je predstavljalo teškoću i komplikovan način ostvarivanja prava iz oblasti zdravstvenog osiguranja.
Filijalu je otvorio direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić koji je istakao da je otvaranje prostorija Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore u Petnjici konkretan primjer brige Fonda za zdravstveno osiguranje i Vlade Crne Gore za sve građane jedne od najmlađih opština u našoj državi.

„Otvaranje filijale značajno je sa aspekta što će se omogućiti pristupačnija zdravstvena zaštita žiteljima ovog kraja. Jedan od pokazatelja kvaliteta života stanovnika bilo kojeg kraja jeste dostupna zdravstvena zaštita i ja u ovome vidim doprinos Fonda za zdravstveno osiguranje i zbog toga sam jako zadovoljan. Ono što volim često da kažem jeste da je u fokusu Fonda i Ministarstva zdravlja sam pacijent i zadovoljstvo pacijenta. To je osnovni parametar u radu Fonda za zdravstveno osiguranje. Zbog toga će nam zadovoljstvo pacijenta biti prioritet u daljem radu i pružanje kvalitetne, sveobuhvatne zdravstvene zaštite“, izjavio je na otvaranju Čirgić.
Predsjednik opštine, Samir Agović, pozdravljajući prisutne, istakao da je otvaranje ove filijale, najbolji pokazatelj da je državna uprava sve više prisutna na području petnjičke opštine.

„Želim da se zahvalim direktoru i njegovom timu, i mislim da je ovo bila dobra prilika da razgovaramo i o unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite za naše građane. Razgovarali smo o potrebi za otvaranjem podstanice Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć kao i o mogućnosti i potrebi da se prostor u kojem boravi medicinsko osoblje, unaprijedi u smislu rekonstrukcije. Naravno, to podrazumijeva da se u narednom periodu izgradi novi objekat u kojem bi bili smješteni i Fond zdravstva i sve ono što je vezano za sistem zdravstvene zaštite u našoj opštini. Ovo je jedinstvena prilika da poručimo građanima da ćemo i sa ostalim nadležnim državnim organima, u narednim danima i mjesecima, biti u prilici da sve više približavamo usluge građanima koje se tiču državne uprave. Kada se sve to zaokruži, lokalna samouprava će biti u prilici da svojim građanima i sa nivo lokalne uprave i sa nivoa državne uprave, omogući kvalitetan servis što je bila i naša želja i težnja da imamo opštinu“, izjavio je Samir Agović, dodajući da, postavljanjem novog ministra Unutrašnjih poslova, očekuje se uskoro otvaranje i stanice policije.
Kancelarije filijale Fonda za zdravstvo se nalazi pored prostorija Radija Petnjica, a od sjutra, svakog radnog dana, od 8 do 16 časova, usluge će pružati za sada jedini zapošljeni, šef filijale, Asmir Osmanović.

DENIS BOŽOVIĆ