ESAD RASTODER BI DA VRATI SDA

Povodom aktuelne političke situacije u Crnoj Gori nakon parlamentarnih izbora održanih 16. oktobra oglasio se predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore u Nju Jorku Esad Rastoder. On je na svom Facebook profilu komentarisao i prenio svoje stavove koje je iznio na sjednici ovog udruženja iseljenika Crne Gore u Nju Jorku. Rastoder ističe ključnu i istorijsku šansu Bošnjaka u Crnoj Gori da naprave promjene, međutim smatra da Bošnjačka stranka nema snage I hrabrosti da se odluči na takav korak, zato je vizija Rastodera da se ponovo reosnuje Stranka demokratske akcije SDA.
‘’Za Bošnjake je neminovnost vraćanje SDA, to je jedina izvorna Bošnjačka opcija i zato vjerujem u vraćanje SDA. To je jedini način da Bošnjaci vrate povjerenje u svoju partiju i u sebe. To je partija koja nije, niti bi bila u kandžama DPS-a i koja ne bi trgovala nacionalnim interesima Bošnjaka.
Jedino nova SDA može skinut džak sa leđa Bosnjačkom narodu, kojeg optužuju da je kočničar demokratskih promjena u CG. Bošnjačka stranka nema mandat Bosnjačkog naroda da zastupa nacionalne interese Bošnjaka. BS jedino može zastupati njihove glasače, a ovakvim potezima vjerujem da će BS na sledećim izborima i to baš u Rozajama doživjeti debakal.I u samoj BS postoji struja koja ne misli ko njihov partijski trgovac, tako da se može i očekivat podjela ove stranke poslije parlamentarnih izbora. Nova SDA- bi zasigurno izbjegla ovakvu trgovinu nacionalnim interesima naroda koji se sve više iseljava i napušta svoja ognjišta i bila stožer politike Bošnjaka u CG’’, kazao je Rastoder.

D.R.