SVAĐA ZBOG CIJEPANJA PLAKATA

Petnjičanin Mirsad Skenderović (57) završio je u policiji nakon što je u toj Opštini pocijepao predizborni plakat “Sigurnim korakom – Milo Đukanović”, sa vrata jedne radionice.

Skenderović je beranskim inspektorima prijavio da ga je 12. oktobra u Petnjici napao sugrađanin Daut Novalić (28).

Ispričao im je da ga je Novalić uhvatio za vrat, a potom mu ozbiljno prijetio, ne objašnjavajući kako je došlo do incidenta.

Inspektori su utvrdili da je Skenderović tog dana, oko 14 sati, sa sugrađankon iz Pozitivne stranke S. N. pocijepao plakat DPS-a sa vrata garaže i radionice koja je u vlasništvu Novalića.

“Daut Novalić je negodovao, nakon čega mu je prišao Skenderović nakon čega su se njih dvojica počeli prepirati. Tokom prepirke Novalić je uhvatio Skenderovića za vrat”, saznaju “Vijesti” iz policije.

Dežurni tužilac izjasnio se da u tom događaju nema elemenata krivičnog djela, nakon čega je policija protiv obojice Petnjičana podnijela prekršajne prijave.

Skenderović će prekršajno odgovarati zbog  vrijeđanja Novalića na javnom mjestu i drskog ponašanja. Novaliću je prijava napisana zbog kršenja  Zakona o javnom redu i miru –  tuče.