DIJASPORA: NEKO JE ZLOUPOTRIJEBIO NAŠA IMENA, DPS NAS NIJE ZVAO, NITI NUDIO NOVAC

Povodom natpisa u medijima o plaćanju putnih troškova ljudima iz dijaspore od strane OO DPS Petnjica, studio Radija Petnjica su posjetili Ramo Mehović, Halil Agović, Atif Ramdedović i Ćazim Ramdedović iz Luksemburga, čija se imena nalaze na spisku koji je objavljen u medijima i tom prilikom su negirali navode iz medija da je njih bilo ko zvao i nudio novac da bi došli da glasaju.

img_2135„Ovo što se moje ime pojavilo na spisku, iskren da budem ne znam o čemu se radi. Penzioner sam i uglavnom provodim vrijeme u Petnjici, mada, odlazim i u Luksemburg jer tamo mi je porodica. Nikakve potrebe da meni neko nudi novac za dolazak u Crnu Goru jer, kao što sam i kazao dosta vremena provodim ovdje. Odgovorno tvrdim da mene niko nije zvao, ne samo iz DPS nego bilo koje druge stranke da dolazim i da dajem svoj glas bilo kome“, izjavio je za portal Radija Petnjica Ramo Mehović dodajući da će potražiti od nadležnih institucija da obave istragu povodom zloupotrebe kako svog tako i imena osoba koje su na spisku.

Halil Agović, koji boravi u Petnjici već tri mjeseca, na uvid je donio povratnu autobusku kartu na kojoj piše vrijeme dolaska 13.07.2016.godine i kaže da je njegovo ime zloupotrijebljeno u nešto najnečasnije što može da bude.

„Onaj ko je ovo sve osmislio i organizovao najveći je neprijatelj nas Bošnjaka i veliki neprijatelj države Crne Gore. Ako su meni, koji sam prepoznat kao jedan od najvećih humanista ovoga kraja, spremni da urade nešto ovako, šta se onda može očikivati dalje. Dijaspora je prepoznata kao najveće patriote ove države i ovo je osmišljeni udar na nas. Lično mislim da oni koji su ovo organizovali, prvi će se obratiti istoj toj dijaspori i istim tim ljudima za pomoć. Kao što vidite iz priložene autobuske karte, došao sam ovdje da penzionerske dane provedem u mom kraju, ali očigledno je da mi ni to ne dozvoljavaju. Na žalost, ovo su uradili moji Bihorci a njihovo djelo govori o njima samima“, kazao je Halil Agović.
„Nikada nijesam glasao DPS i jako mi je žao što se moje ime našlo tamo gdje ni u snu ne bih pomislio da se može naći. Tražiću od nadležnih organa da istraže ko je to nas na ovakav način ponizio i omalovažio. Niko mene lično iz lokalnog DPS nije zvao i nudio novac da dođemo i da glasamo. Mi smo ovdje došli jer ovdje živimo, penzioneri smo. Dašao sam sa suprugom da obiđemo staru taštu koja živi u Savin Boru. Odbacujem svaku napisanu riječ koja se pojavila u medijima, a ovo je atak i uvreda na sve nas iz dijaspore, na sve one od kojih isti ovi ljudi očekuju pomoć“, kazao je Atif Ramdedović.

Ćazim Ramdedović boravi u Petnjici već dva mjeseca, penzioner, čije se ime pojavilo u medijima.

„Želim da se ispita ko je krivac za ovo nečasno djelo, sa ovim nemam ama baš ništa. Nalazim se već u Petnjici, a došao prije dva mjeseca, jer mi je bila poplava u kuću. To svi znaju, tako da mene nije bilo nikakve potrebe da neko zove da dolazim na izbore u CG. Na kraju krajeva, nema potrebe da mene zovu, pravo glasa imam u našu državu a koga ću da glasam, to je moj problem“ kazao je Ćazim Ramdedović.
Zijad Škrijelj iz Francuske, iz grada Mec je u telefonskom pozivu redakciji radija, izrazio ogorčenje i način na koji se njegovim ugledom neko poigrao.

„U ponedeljak u 19h 08min. zvao me izvjesni Muratović i kazao da ima sve moje podatke. Takođe, pitao me jel dolazim za glasanje i pitao jel me ko zvao iz Petnjice povodom izbora u Crnu Goru na šta sam ja odgovorio da, ako snose putne troškove što je po meni normalno, onda bih došao. Mene Izet nije zvao niti mi je nudio novac. Neću dolazit na glasanje niti me to više zanima, molio bih da me takvim putem ne uznemiravaju“ kazao je u telefonskom razgovu za portal Radija Petnjica Zijad Škrijelj.

„To je bio naš čitav razgovor i ništa više se nije pričalo tim povodom. Mene više ne zanimaju ni izbori niti taj kraj jer vidim da je tamo propast“.

DENIS BOŽOVIĆ