POSLANIČKI KANDIDATI IZ PETNJICE UKRSTILI ARGUMENTE U STUDIJU RADIJA PETNJICA

Sinoć je u studiju Radija Petnjica organizovano sučeljavanje poslaničkih kandidata iz Petnjice u emisiji ’’Izbori 2016’’. Poslanički kandidati su u ovoj emisiji predstavili svoju političku ponudu, diskutovali o aktuelnim ekonomsko-političkim temama i odgovarali na pitanja slušalaca.  Gosti u studiju su bili Almir Rebronja, kandidat SDP, Meša Adrović, predstavnik DPS-a, prvi čovjek BS u Petnjici, Adnan Muhović, predstavnik BDZ, Almir Muratović i Safet Korać sa liste Socijaldemokrata.

Gosti su u studio Radija Petnjica došli oko 15 minuta prije 20 sati, vidno puni energije da na najbolji mogući način ubijede građane da su oni prava opcija za njihov glas na predstojećim parlamentarnim izborima.
Polemika je krenula odmah na startu oko nikad riješene enigme, ko je vratio status opštine Petnjica. Kada je riječ o razvoju Petnjice svi su se složili da se radilo, međutim iz SDP i BDZ su kazali da se ozbiljno kasni i da su te mnoge investicije odavno trebale da budu realizovane. Saglasnost je postignuta kada je u pitanju problem nelegalne gradnje u Petnjici. Koliko su teme bile neiscrpne za naše goste govori i to da je emisija trajala 3 sata i 24 minuta.

Izdvajamo za vas ono što su bile najupečatljivije izjave poslaničkih kandidata iz Petnjice.

‘’Crna Gora će nakon 16. oktobra biti zemlja u kojoj neće vladati šefovi organizovanih kriminalnih grupa, zemlja u kojoj zdravstvo i školstvo neće biti na zadnjem mjestu u Evropi, zemlja u kojoj će vladati zakon a ne strah od jedne partije. Treba svim snagama da zaustavljamo iseljavanje iz ovog kraja i udahnemo ovom kraju novi život’’, kazao je Almir Rebronja ispred SDP.

‘’Milion je razloga zbog čega treba da podržimo DPS. Trebamo se podsjetiti da je DPS i Milo Đukanović sve nas 2006 godine izveo na biralište i olovkom smo vratili državu, kao i opštinu kada je takođe DPS bio nosioc tog projekta. DPS nas je doveo i pred vrata NATO-a i Evropske unije. I to su više nego dovoljni razlozi zašto građani treba da glasaju DPS’’, kazao je Mehmed Meša Adrović ispred DPS.

‘’Ovi izbori su referendum za bošnjački narod, i za ostvarivanje njegovih prava u Crnoj Gori. Ne dozvolimo da prosipamo i bacamo glasove, i nema potrebe da se daju glasovi tzv. građanskim partijama, jer smo se mi Bošnjaci odužili građanskim partijama i građanskom konceptu za koji se ipak i mi zalažemo jer smo nacionalna partija koja baštini građanske vrijednosti. Treba svi da znaju da neće biti vlasti bez Bošnjačke stranke’’, kazao je Adnan Muhović ispred Bošnjačke stranke.

‘’Pozivamo građane da ne nasijedaju na provokacije i na vještačko ulivanje straha. Crnoj Gori trebaju promjene a promjena ne može biti bez pomirenja naroda. To je jedini put da Crna Gora postane država svih građana. Pomirenje nude oni koji poštuju sebe, I pomirenje je ostajanje u svojoj zemlji i građenje budućnosti za svoju djecu. Pomirenje je dovođenje stanja ljudi u zajednici u ravnopravan položaj’’, kazao je Almir Muratović ispred BDZ.

‘’Naši predstavnici dali su ogroman doprinos za državu Crnu Goru i Petnjicu. U srži politike naše partije je poboljšanje kvaliteta života građana zato je naš akcenat na ekonomskim temama. Pričajmo o onome što život znači za građane Crne Gore a ne o onome što su iprazne floskule. Čovjek mora da živi, da jede, da gaji porodicu i da živi na svom ognjištu’’, kazao je Safet Korać ispred SD.

DINO RAČIĆ