OTVORENA SEZONA LOVA

Juče je u Murovcu održana manifestacija povodom otvaranja lovne sezone 2016/2017 koju je organizovala NVO Lovačka organizacija Petnjica.

Manifestaciji je prisustvovalo oko 100 ljubitelja lova, koji su se uz gozbu domaćina iz LO Petnjica družili cijelog dana. Među lovcima ima od onih najmlađih do onih koji su duboko zagazili u devetu deceniju života, kao što je Haćim Čilović.

U septembru i to 23. u Petnjici je održana redovna izborna skupština ove organizacije na kojoj je izabrano novo rukovodstvo. Za predsjednika je izabran Zeno Rastoder, funkciju sekretara obavljaće Eso Zverotić, Sejfo Đukić biće predsjednik skupštine a blagajnik će biti Kemo Muratović.

lovKako je kazao predsjednik LO Petnjica Zeno Rastoder za portal Radija Petnjica na novom rukovodstvu neće biti nimalo lak zadatak da u narednom mandatu vodi ovu organizaciju nakon više nego odličnog mandata koji je imao predsjednik Esko Latić.

“LO Petnjica je jedna od najorganizovanijih, ako ne i najorganizovanija lovačka organizacija na sjeveru Crne Gore. Brojimo oko 120 članova, među kojima osim članova iz Petnjice imamo članove iz susjednih opština, Srbije, Luksemburga, Njemačke i Švajcarske. Udruženje karakteriše jedinstvo a prvenstveni cilj naših članova je rekreacija.
Što se tiče određenih detalja vezanih za lovnu sezonu, lov na zeca traje do 4. januara a na divlju svinju do 1. februara, dok je lov na srneću divljač strogo zabranjen.  Takođe  lov je zabranjen i na prostoru od Puč polja granicom sa opštinom Rožaje pa sve do granice sa Srbijom (Krstača)”, kazao je Rastoder.

Manifestaciji otvaranja lovne sezone prisustvovao je i predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović kao i predstavnici političkih partija iz Petnjice.

“U ime LO Petnjica zahvaljujem se predsjedniku opštine i predstavnicima partija koji su finansijski pomogli održavanje manifestacije otvaranja lovne sezone’’, zaključio je Rastoder.

D.R.