BIHORCI U BORBI ZA PEHAR KUPA LUKSEMBURGA

Fudbalski klub Union 05 Kayl/Tetange, kojega predvodi ekipa Bihoraca: Mersudin Mita Ličina – predsjednik kluba, Kero Škrijelj – potpredsjednik, Hasim Skenderović – sportski direktor kluba i Esko Trubljanin – trener, sutra 18. septembra, u okviru drugoga kola kupa Luksemburga, dočekuju na svom stadionu u Tetanžu  četvrtoplasiranog  prvoligaša Luksemburga (BGL) – ekipu Petanž (Petange) iz istoimenog grada.
Gosti jesu, kako kaže predsjednik kluba Mita Ličina, favoriti, ali se mi ne predajemo i daćemo sve od sebe da pobijedimo, na kraju zato i igramo.
Očekuijemo veliku podršku, kao i u dosadašnjim utakmicama, od svojih zemljaka sa prostora EX – YU, koji, obično dolaze u velikom broju i njihovo prisustvo i bodrenje je igrač više na svakoj utakmici.
Zato ih pozivam da dođu i sutra u 16h kada počinje meč, a na teren će istrčati sljedećih 11 momaka:
1. Šabanović 2. Bernard 3. Coreira 4. Muratović 5. Batinić 6. Loreiro 7. Martins 8. Kožar 9. Dos Reis 10. Soares 11. Tresor.
   – Ovo je podmlađena ekipa u koju imam puno povjerenje – naglašava Ličina i poziva sve svoje prijatelje i ljubitelje sporta širom Luksemburga da dođu sutra na stadion u Tetanžu.
– Potrudit ćemo se da prikažemo istinsku fudbalsku predstavu, jurišaćemo na protivnički go, ali i voditi računa da sve bude u duhu sporta i fer igre!
  F. S.