AGOVIĆ: SREDSTVA MEĐUNARODNOG FONDA “IFAD” OPERATIVNA SLJEDEĆE GODINE

Proteklog vikenda Petnjicu su drugi put posjetili predstavnici IFAD-a Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede na čelu sa Annabele Lhommean menadžerom fonda  kao i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Delegaciju IFAD-a i Ministarstva primio je predsjednik Opštine Samir Agović  koji je goste upoznao sa problemima sa kojima se suočava lokalno stanovništvo. Tu se prije svega misli na probleme putne infrastrukture kao i problem vodosnabdijevanja.

Ovo je bila prilika da goste upoznamo da smo kao mlada Opština uspjeli da u vrhu svoje politike stavimo svakako i razvoj našeg područja s akcentom na razvoj putne i komunalne infrastrukture. Interesovanje sa njihove strane je bilo veliko kako i na koji način se način se naši poljoprivredni proizvođači bave pojedinim djelatnostima a tu prije svega mislimo na stočarstvo i voćarstvo. Njihovo interesovanje je bilo i oko vodosnabdijevanja, tako da smo imali priliku da posjetimo izgradnju vodovoda Javorovsko vrelo. Takođe su posjetili i proizvodni pogon Tref u Vrbici, da se sami uvjere da su naši potencijali veoma izdašni kada je poljoprivreda u pitanju. Ovaj međunarodni fond je veom bitan za nas kao mladu Opštinu i vjerujem da ćemo biti korisnici sredstava koja predviđa ovaj fond, jer će se ta sredstva najprije koristiti za razvoj ruralne infrastrukture. Tu se prije svega misli na asfaltiranje puteva i poboljšanja uslova na selu. Vrlo je značajno i to da našu Opštinu ova visoka delegacija već drugi put posjećuje i da smo uspjeli da se sa korektnom i jasnom vizijom nametnemo kao lokalna administracija koja radi i želi da poboljša uslove života svih naših poljoprivrednih proizvođača, tako da uz njihovo prisustvo na terenu i uz ono što su dobili od nas kao informaciju, sasvim je sigurno da će ova sredstva biti operativna u narednoj godini čime ćemo velike probleme  infrastrukture riješiti”, kazao je Samir Agović.