BIHORSKI SPORT: KONTEJNERI ISPRED VRATA

Proteklih mjeseci Opština Petnjica, dobavljanjem kontejnera i korpi za smeće pokušala je da smanji komunalni kolaps koji je oličen u mini deponijama koje se formiraju oko kontejnera dok čekaju Komunalno iz Rožaja da kontejnere isprazne. U susret ljetnoj sezoni lokalna samouprava postavila je i kontejnere na lokalnom putu Stenice –  Trpezi. Međutim, neki od ovih kontejnera prave ozbiljne probleme građanima Petnjice.
Konkretno, kontejner koji je postavljen na Kutnjem brdu, preko puta objekta koji je u vlasništvu biznismena Feka Ličine, često ‘’mijenja lokaciju’’, pa ga je Feko jutros zatekao na stepeništu svog objekta. Da stvar bude još gora, prije nekoliko dana kontejner pun smeća nalazio se na ploči ovog višenamjenskog objekta koji je Ličina izgradio s namjerom da uloži u svoj kraj i da obezbijedi zaposlenje mladim ljudima. Iako je naišao na opstrukcije od strane lokalne vlasti, sada kako kaže susrijeće se sa problemom da svoj objekat za koji uredno plaća porez ne može da zaštiti od devastacije. Korpe sa smećem i kese nalaze se svuda oko objekta.
Sa ovim problemom upoznao je komunalnu policiju, ali želi i da se obrati bihorskoj javnosti putem portala Radija Petnjica s porukom dijaspori da vidi kako se ovdje u Petnjici dočekuju i štite investitori koji imaju  najbolje namjere, a one su da se sačuva ovaj kraj od iseljavanja, zaposle mladi ljudi i da ovaj kraj nakon duge stagnacije počne da živi.

‘’U ovakvim uslovima i sa ovakvim ambijentom kada nema ko da vas zaštiti, to je jako teško’’, kazao je Ličina za portal Radija Petnjica.

DINO RAČIĆ