FOTO PRIČA: NA LAĐEVAC SA SABAHUDINOM BUCOM LIČINOM

U Bihoru je 2.avgust rezervisan za sabore-vašare. Oni koji žele posjetiti ove manifestacije mogu birati između Turijaka i Lađevca. Ukoliko želite lak pristup onda je vaš izbor Turijak, ali ako volite netaknutu prirodu i prelijepe krajolike izabraćete Lađevac. Ekipa Radija Petnjica je zahvaljujući Sabahudinu Bucu Ličini, velikom zaljubljeniku u prirodu posjetila Lađevac. Odlučili smo se za najtežu putanju preko Vrševa i Ciglena dok smo se vratili preko Pločnika i Bora. Vozačkim vještinama našeg vodiča probili smo se kroz najteže predjele koji skrivaju neopisivu ljepotu koju možete upoznati ukoliko posjedujete terensko vozilo.

Prava prilika za to biće džipijada koja se organizuje 6. avgusta i koja prolazi kroz najljepše predjele Bihora koji su zbog nepristupačnosti nepoznati javnosti. Ti predjeli otkrivaju takođe velike turističke potencijale koje posjeduju a koji nisu iskorišteni.

Za čitaoče portala Radija Petnjica pripremili smo foto priču. Posadu džip relija prema Lađevca činili su Buco Ličina vozač i turistički vodič i zaljubljenici u prirodu Mita Ličina, Deni Ličina i Dino Račić.