BERANSKA POLICIJA NAPISALA PRIJAVU MUHOVIĆU ZBOG FOLIJE NA STAKLU, BS MISLI DA JE TO REVANŠIZAM

6
229
Adnan Muhović

Opštinski odbor Bošnjačke stranke je večeras saopštio da su pripadnici beranske policije prekoračili ovlašćenja i da su predsjednika Adnana Muhovića izložili nepotrebnom stresu prilikom kontrole u Beranama. BS Petnjice smatra da je to revanš Muhoviću zbog jučerašnjeg reagovanja povodom, kako su rekli neprimjerenih kontrola beranske policije u Petnjici.

Neimenovani ali pouzdani izvor iz beranske policije portalu Radija Petnjica je rekao da je Muhović rutinski i slučajno zaustavljen.

“Izvršena je kontrola. Na prednjem dijelu privatnog automobila je konstatovana folija koja je po zakonu zabranjena i u skladu s tim je napisana prekršajna prijava”, rekao je izvor Radija Petnjica iz beranske policije.

Saoipštenje BS Petnjica:

Zbog jučerašnjeg reagovanja predsjednika SO Petnjica i OO BS Petnjica Adnana Muhovića za portal Radija Petnjica, povodom policijskih kontrola koje su sprovodili pripadnici MUP-a iz Berana na jedan necivilizacijski i neprofesionalan način nad građanima Bihora, stigao je i prvi revanš policije u Beranama, koji su večeras u centru Berana zaustavili predsjednika Muhovića i sprovodili aktivnosti kao da je neki od poznatih kriminalaca, a ne predsjednik jedne institucije. Znaju oni dobro da Muhović nije slobodni kriminalac, već slobodni Bošnjak koji je po njihovoj procjeni pogriješio što je javno stao u zaštitu svog naroda, koji se na žalost i dalje maltretira kao i devedesetih. Ovo je još jedan pokušaj zastrašivanja Bošnjaka i još jedan pokušaj da se dokaže da Bošnjaci ne mogu biti slobodni. Poručujemo im da nas neće spriječiti na putu za prava svog naroda i u tome ćemo biti istrajni.

6 COMMENTS

 1. To je najmanje sto su mogli da urade, mojem drugu su nalozili da ukloni foliju sa stakla, jer po zakonu auto sa folijom zatamnjeno preko 30% je neispravno za saobracaj. I njemu su to trebali da urade, i plus kazna. Sto je on iznad zakona? A da, ipak on ne vozi ova rumunska auta, prozirnih stakala:-)

 2. Gos.Muhovic je u pravu sto se tice revansizma,ali ne treba isticati podjele na vjerskoj i nacionalnoj osnovi.To ne vodi nicem dobrom.Najbitnije je da svi budemo ljudi sa razumom i kao takvi sve rjesavati na jedan nacin bez tenzija.

 3. Predsednik opstine ima prava kao i svi gradjani svoje drzave.
  Ako se bori za prava Bosnjaka,bori se istovremeno i za prava drugih naroda u svojoj opstini.
  Zakoni,koji za nas gradjane vaze,treba da vaze i mora da vaze ,ne samo za predsednika opstine,nego i za predsednika drzave.
  U ovom slucaju sam na strani policije,koja je profesionalno i realno postupila,kako prema preds. opstine tako i svim krsiocima zakona.

  • Dzole, slazem se, sa svim sto si rekao. Poenta je da je bio neispravan I tacka. Ne zato sto je Adnan Muhovic. Jako ruzno saopstenje Bosnjaka NY, omalovazavaju policajce, kazu visokoakolci. Pa i oni da su imali par hiljada mogli bi zavrsiti fakultet u Pazaru, Blacama, tamo we znanje ne trazi. Neka Bosnjaci u Njujorku krse zakon o saobracaju, malo sjutra.

 4. Policija radi po zakonu, stiti red i zakon, sprovodi zakon koje usvoju politicari-poslanici u Skupstini. Predsjednik Skuptine Opstine Petnjica je politicki predstavnik partije, koja se sigurno zalaze za valdavin uzakona. Ak osu folije zabranjene zakonom o saobracaju, normalno je da ih savjestan gradjanin nece postavljati na auto, neprihvatljivo je da predsjendik Skupstine koristi folije (zakonom zabranjene) i kritikuje Policiju sto radi svoj posao po zakonu, sprovodec izakon. Reagovanje da je u pitanju revansizam mozda i stoji, ali takodjer stoji da je policija zakosnki djelovala nad vozacem koji krsi zakon. Predsjendik skupstine opstien nema imunitet ni diplomatski ni politicki nad zakonom o saobracaju ili prekrsajnom zakonu. Imunitet ima svaki odbornik i poslanik u okviru svojeg zakonskog mandata u iznosenju politickih stavova ,zasta nemoze biti krivicno gonjen. na kraju, prv icovje kOpstine trebao bi biti primjer ako nista drugo, bar u postovanju zakona.

 5. Treba se prvo zalagat da svaki gradjan postuje zakon. A zakon valjda nedje na papjr stoji tako da moze covek da procita dal je prekrsio zakon ili ne. Niko u normalnoj drzavi nebi smio svoj licni identitet da krije iza politike, bar tako mislim. Svako treba da odgovara za svoje postupke. I nazalost sam srećan sto ne zivim u toj drzavi kao Crna Gora. Da se razumijemo: u političkom smislu

LEAVE A REPLY